Holle to szwajcarska marka ekologicznej żywności
dla dzieci lubiana przez najmłodszych, znana i ceniona przez rodziców w całej
Europie. Marka Holle może pochwalić się ponad
80-letnią tradycją produkcji żywności dla dzieci o wyjątkowo wysokiej jakości -
wszystkie składniki wykorzystywane do produkcji dostarczane są przez
gospodarstwa biodynamiczne lub ekologiczne.
PEŁNOZIARNISTA KASZKA-MUSLI JUNIOR 100% BIO HOLLE to smakowity, aromatyczny posiłek wyjątkowo lubiany
przez najmłodszych. Pyszne owocowe dodatki nadają kaszce delikatnej naturalnej
słodyczy a różnego rodzaju płatki sprawiają, że konsystencja kaszki jest
przyjemna, ciekawa i doskonale dostosowana dla dzieci po 10 miesiącu życia. PEŁNOZIARNISTA KASZKA-MUSLI JUNIOR BIO HOLLE jest ekologicznym, zrównoważonym, pełnym wartości posiłkiem. Ma prosty
i czysty skład, w którym znajdują się płatki owsiane, kukurydziane, orkiszowe
oraz płatki owocowe na bazie pszenicy z dodatkiem przecieru bananowego, soku
jabłkowego i z daktyli. Płatki zbożowe znajdujące się w kaszce są
pełnoziarniste, dzięki czemu są ważnym
źródłem witamin i składników mineralnych. Zapewniają
one dziecku niezbędną siłę i poczucie sytości.
Wszystkie
składniki produktu pochodzą z upraw organicznych i biodynamicznych. PEŁNOZIARNISTA KASZKA-MUSLI JUNIOR 100% BIO Holle jest certyfikowana znakiem Demeter.
Nie zawiera ona cukru, za
wyjątkiem tego naturalnie pochodzącego z owoców. Może być
przygotowana na bazie mleka lub wody.
Można ją też podać jako deserek wykorzystując jako bazę świeży przecier
owocowy.
Marka: Holle
Pojemność: 250 g
Cena: 13 zł
Importer: Victualia
Saluber
* HOLLE – szwajcarski producent
ekologicznej żywności dla najmłodszych to jedna z najstarszych firm w branży
żywności dla dzieci w Europie. Ponad 80. lat tradycji i doświadczenia sprawiło,
że Holle zyskało pozycję wiodącego producenta zdrowej i ekologicznej żywności
dla niemowląt.
Od samego początku produkty marki wytwarzane były w sposób naturalny - już w
roku 1933 bezkompromisowo zrezygnowano ze stosowania chemicznych substancji
przetwórczych i konserwantów. Do dzisiaj w produkcji żywności dla dzieci
stosowane są wyłącznie surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego oraz
biologiczno-dynamicznego, poddawane bezpiecznemu przetwarzaniu z zachowaniem
pełnych wartości odżywczych - dzięki temu każdy z niemal 80. oferowanych
produktów cechuje się najwyższą jakością i gwarancją bezpieczeństwa.
